Zamislite sočne, mirisne palačinke koje ne samo da će zadovoljiti vaše nepce već će i unaprediti vaše zdravlje. Da, to su heljda palačinke! Ovaj članak vodi vas kroz čaroliju heljde, pružajući vam ukusne recepte i otkrivajući sve zdravstvene benefite ove fantastične žitarice. Heljda - Superhrana koja Osvojava Srca Heljda nije samo žitarica; to je pravo čudo prirode kada je reč o hranljivim vrednostima. Sa visokim sadržajem proteina, vlakana i esencijalnih minerala poput magnezijuma i gvožđa, heljda je pravi izbor za one koji traže zdraviju alternativu tradicionalnim brašnima. Recepti za Jednostavne i Ukusne Heljda Palačinke Sada kada smo otkrili magiju heljde, hajde da pripremimo neodoljive heljdine palačinke. Evo recepta: Sastojci: 1 šolja heljdinog brašna 2 jaja 1 šolja mleka (može biti biljno mleko po želji) 1 kašika maslinovog ulja 1 kašičica praška za pecivo Prstohvat soli Opciono: med, voće, orašasti plodovi za posluživanje Uputstva: Priprema Smese: U velikoj činiji, sjedinite he
Jedenje protuupalne hrane jedna je od stvari koje svako može učiniti da se zaštiti od virusa. Oni smanjuju infekcije u organizmu, sprečavaju grip i jačaju imunološki sistem.
U ljekarnama postoje razni dodaci i imunomodulatori.
Ali ako niste bolesni i nemate hitnu potrebu za lijekovima, umjesto da se zalibljate i trošite novac, okrenite se nekim prirodnim lijekovima koje čuvate u svom ormaru.
Primjeri su agrumi poput limuna i meda. U kombinaciji sa đumbirom moćni su imunološki stimulans u sezoni virusa.
Korijen je dobro poznat po svojim antioksidacijskim svojstvima koji smanjuju upalu u tijelu. Sok od meda i limuna ima antibakterijsko djelovanje.
Šta ti treba?
Možete pomiješati tri sastojka i držati „ljekoviti eliksir“ u tegli u hladnjaku, jedući čajnu kašiku svakog dana.
- 250 g svježeg đumbira;
- 200 g meda;
- 1 srednji limun.
- odgovarajući spremnik.
Kako pripremiti prirodni imunostimulans?
Uzmite korijen i operite ga i ogulite. Zatim je naribajte na najfinijoj strani rešetke. U posudu ili kutiju po vašem izboru izlijte piljevinu i sok.
Đumbiru dodajte limunov sok, kapu ne bacajte! Dobro promiješajte i dodajte med.
Nakon snažnog miješanja kašikom, u nekom trenutku dobit ćete homogenu smjesu. Bogata je vitaminima A, B, C, K, kao i mineralima poput gvožđa, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma.
Antiseptičko djelovanje đumbira, limuna i meda zaštitit će vas od prehlade i gripe. Ako je ukus vašeg korijena suvičast, dodajte malo vode i više meda. Možete povećati proporcije ako želite dobiti veći iznos koji će uzeti cijela obitelj.
Isprobajte recept, vrlo je jednostavno. Imajte na umu da ovaj imunostimulans ne zamjenjuje lijekove ili konsultacije s liječnikom, već samo pomaže da se ne razbolite.
Primjedbe
Objavi komentar