Preskoči na glavni sadržaj

Heljda Palačinke: Ukusno i Zdravo Jelo u Par Koraka

Zamislite sočne, mirisne palačinke koje ne samo da će zadovoljiti vaše nepce već će i unaprediti vaše zdravlje. Da, to su heljda palačinke! Ovaj članak vodi vas kroz čaroliju heljde, pružajući vam ukusne recepte i otkrivajući sve zdravstvene benefite ove fantastične žitarice. Heljda - Superhrana koja Osvojava Srca Heljda nije samo žitarica; to je pravo čudo prirode kada je reč o hranljivim vrednostima. Sa visokim sadržajem proteina, vlakana i esencijalnih minerala poput magnezijuma i gvožđa, heljda je pravi izbor za one koji traže zdraviju alternativu tradicionalnim brašnima. Recepti za Jednostavne i Ukusne Heljda Palačinke Sada kada smo otkrili magiju heljde, hajde da pripremimo neodoljive heljdine palačinke. Evo recepta: Sastojci: 1 šolja heljdinog brašna 2 jaja 1 šolja mleka (može biti biljno mleko po želji) 1 kašika maslinovog ulja 1 kašičica praška za pecivo Prstohvat soli Opciono: med, voće, orašasti plodovi za posluživanje Uputstva: Priprema Smese: U velikoj činiji, sjedinite he

Dijeta Elle McPherson

Kako australijski supermodel Elle McPherson održava zdravo i lijepo tijelo?

Australijski supermodel Elle McPherson, koja sada ima više od 55 godina, nastavlja da pokazuje lijepo i zdravo tijelo.
Dijeta Elle McPherson


Elle je australijskom časopisu Sporteluxe otkrila svoju tajnu o isklesanom tijelu - prehrani i sportu.

Nakon 37 godina posvećenih manekenskoj karijeri, vlasnica brenda dodataka prehrani WelleCo rekla je da se više ne bavi toliko aerobikom koliko jogom. Pored toga, slijedite vegetarijansku prehranu.

To joj je, u kombinaciji s njenom svjesnošću o prehrani, pomoglo da ostane na vrhu rastućeg poslovanja i postiže uspjeh.

Do prije 6 godina (ovo je vrijeme prije stvaranja svoje marke), Elle je patila od nedostatka hranjivih sastojaka i oksidativnog stresa. Kao i mnogi ljudi, bila je ovisna o šećeru, nije mogla spavati i bila je pod stresom iznutra i izvana.

Nakon sastanka s poznatim britanskim nutricionistom, Elle je upoznala principe zdrave prehrane i odlučila promijeniti način života. Rezultati su došli vrlo brzo.

Danas se drži vegetarijanske prehrane pune zelenila, kao i kvalitetnih masti, ugljikohidrata i biljnih bjelančevina koje njeguju tijelo pravim hranjivim sastojcima.

Moringa Actives je savremeni dodatak ishrani koji potpomaže gubitak težine. Proizvod je stvoren za osobe koji žele da održe zdravu telesnu težinu, smanje glad i potpomognu metabolizam

Za doručak voli raditi sirovi kokosov jogurt od svježeg zrna kokosa i limuna. Ponekad jedite namočene sjemenke chia ili domaćeg bademovog mlijeka, dodajući kardamom, đumbir, cimet. Voli i avokado.

Preferira veganski hljeb napravljen u dehidratoru, ukrašen avokadom, klicama, rikolom i rajčicama iz rodnog vrta, ili uljem kopra i badema.

Nakon njenih omiljenih jela je veganska tjestenina s tikvicama, ukrašena pinjolima i pestom od bosiljka i oraha.

Koje vježbe izvodi za dobru figuru?

Vježbanje tijela  toliko je važan dio održavanja moje fizičke i mentalne dobrobiti i trudim se to raditi svako jutro, kaže El.

U svojim aktivnim danima trenirala je aerobik na manekenki Elle. Ali već je mnoge aerobne vježbe zamijenila svjesnim vježbama kao što su joga i meditacija, hodanje, plivanje, vožnja bicikla i aktivnosti koje tjeraju tijelo u pokretu, ali nisu nužno previše naporne ili se ponavljaju.

Eleanor McPherson rođena je 29. marta 1964. godine u Killari, Australija. Visoka je 182 cm. Njezina svjetska slava došla je početkom 80-ih godina prošlog stoljeća kao model za Sports Illustrated Swimsuit Issue i poznata je po nadimku The Body, koji joj je dao američki magazin Time 1989. godine, nakon čega je stvorila liniju donjeg rublja i proizvodi za lice. Njezin prvi brak sa francuskim modnim fotografom Gillesom Bensimonom, za kojeg se udala 1986. godine, trajao je samo 3 godine. 1996. upoznala je financijera Arpada Busona, s kojim ima dva sina, s kojima je živjela u Londonu do njihove razdvojenosti 2012. 2013. godine udala se za milijardera Jeffreyja Soffera od kojeg se razvela 2017. godine.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Klostridija i ishrana: Kako pravilna prehrana može pomoći u suzbijanju rasta patogenih bakterija u crijevima?

Klostridija je vrsta bakterije koja živi u crijevima i može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme ako se razmnoži u prevelikoj mjeri. Međutim, ishrana može igrati ključnu ulogu u održavanju ravnoteže crijevne mikroflore i sprečavanju prekomjerne proliferacije klostridija. U ovom članku ćemo vam pružiti nekoliko savjeta o tome kako pravilno prilagoditi ishranu kako bi se spriječio rast klostridija u crijevima. Jedite vlaknastu hranu Vlakna su neophodna za održavanje zdrave crijevne mikroflore. Vlaknasta hrana, poput voća, povrća, cjelovitih žitarica i orašastih plodova, osigurava hranjive tvari koje su važne za rast korisnih bakterija u crijevima. Osim toga, vlakna pomažu u održavanju crijeva zdravim i spriječavaju rast patogenih bakterija, poput klostridija. Konzumirajte probiotike Probiotici su korisni mikroorganizmi koji pomažu u održavanju zdrave crijevne mikroflore. Konzumiranje hrane bogate probioticima, poput jogurta, kefira, kiselog kupusa i kimchija, može pomoći u smanjen

Povrće sa najmanje šećera

Korisna lista povrća sa malo ugljenih hidrata, odn. šećera. Ugljikohidrati su velika skupina organskih supstanci koje u živim organizmima obavljaju važne biološke funkcije. Sastoje se od ugljika, vodonika i kisika. Povrće sa najmanje šećera Ugljikohidrati su glavni dio prehrane životinja, kao i pretežna komponenta suve tvari živih organizama - oko 80% u biljkama i 20% u životinjama i ljudima. Ugljikohidrati uključuju supstance glukozu, škrob, glikogen, celulozu, hitin i druge, uklj. šećeri. Ugljikohidrati se mogu podijeliti u četiri skupine: monosaharidi (glukoza, fruktoza, riboza, askorbinska kiselina, poznata kao vitamin C, galakturonska kiselina, iduronska kiselina, glukuronska kiselina, glicerinska kiselina itd.), Disaharidi (saharoza, lahal, trehaloza itd.), oligosaharidi (koji sadrže od 3 do 10 ostataka monosaharida) i polisaharidi (celuloza, glikogen, kinin, petkin, itd.). Iako se monosaharidi ne mogu hidrolizirati, drugi pripadnici ove hemijske klase hidroliziraju se do jednost

Čudesna dijeta sa malo oksalata

Ova se dijeta fokusira na hranu s niskim sadržajem oksalata i korisna je za ljude koji imaju bubrežne kamence, testirano je kako bi se pokazalo da se mogu razviti, ili za muškarce i žene s propusnim crijevima i one koji imaju hashimoto. I / ili koji pate od zglobova bol. Režim preporučuje dr. Isabella Wentz, dr., FASCP, čije se knjige mogu naći u izdanju Inspiration Publishing.  U stvari, hrana koja sadrži oksalate uglavnom je povrće, mahunarke i orašasti plodovi, koji su uglavnom izuzetno korisni. Međutim, u određenim uvjetima (poput gore navedenih), hrana koja sadrži oksalate može izazvati iritaciju probavnog, nervnog i ponekad imunog sistema.   Hrana koja sadrži oksalate: Izbjegavajte ih u potpunosti ako je potrebno! • Povrće - špinat, pirinčane mekinje, miso, kukuruz, krompir, cvekla, bamija, kelj (osim ako se kuha na pari). • Voće - rabarbara, maline. • Žitarice - heljda, pšenica. • Orašasti plodovi / sjemenke / mahunarke - mali bijeli grah, kakao u prahu. Na njihovo mjesto uključ

Autofagija - ključ za duži život, samo-jedenje?

Sterilnost, otpornost na inzulin, rak, kalorijska ograničenja i dijeta zavise o aktivaciji procesa zvanog autofagija. Izraz je uveden 1963. godine. by Christian de Duve i prevodi kao "samo-jelo." Ovogodišnja Nobelova nagrada za medicinu dodijeljena je Japancu Yoshinori Osumi čije se istraživanje fokusira na autofagiju kao kontroliran proces koji utječe na brojne bolesti poput Parkinsonove bolesti, dijabetesa, pretilosti i drugih. Autofagija - Izvor: iStockphoto Mehanizmi autofagije su već dobro proučeni: skup procesa koji sakupljaju, recikliraju i prerađuju zastarjele ili oštećene ćelijske komponente u nove molekule i strukture korisne za stanicu. Poremećaji u ovom mehanizmu pročišćavanja dovode do nakupljanja nepotrebnih fragmenata ćelije i „otpada“, gubitka učinkovitosti za starenje cijelih stanica i tkiva.   Dubinsko proučavanje ovih procesa povećava mogućnosti manipulacije autofagijom od strane naučnika: moguće je usporiti starenje stanica i održavati tkiva zdrava i mla

Šta se dešava ako jedete sladoled svaki dan

Kao dijete, mnogi su sanjali da često jedu sladoled. Međutim, koje su posljedice toga, saznajte u današnjem članku. Do čega može dovesti eksperiment sa svakodnevnim jedenjem sladoleda? Sladoled je veoma kaloričan desert. Na primjer, 100 g sladoleda sadrži od 220 do 250 kcal u zavisnosti od sadržaja masti. A njegova svakodnevna upotreba imat će užasan učinak na figuru, ako je ne kombinirate s redovnim intenzivnim treninzima. Dakle, ako ne provodite barem dva sata svaki dan u teretani, onda se uzdržite od sladoleda na dnevnom meniju Drugo, svakodnevna upotreba sladoleda uveče dovodi do hronične nesanice. Nedostatak vlakana u kombinaciji s velikom količinom masti može uzrokovati česta buđenja i općenito probleme sa spavanjem. Treće, strast prema sladoledu može izazvati hronične glavobolje. To je zbog vazokonstrikcije, pa mozak prima manje krvi. Četvrto, hladan sladoled , čak i po vrućini, je stresan za sluznicu stražnjeg zida ždrela. Svakodnevni stres može dovesti do faringitisa, pa čak i

Na koje bolesti ukazuje stanje kose?

Mnogi ljudi zanemaruju stanje svoje kose i ne obraćaju dužnu pažnju na kosu. U međuvremenu, obraćajući pažnju na svoju kosu, možete naučiti mnogo o svom zdravlju. O kojim bolestima govore pojedini problemi kose, možete pročitati u nastavku. Tanka kosa Nedostatak proteina često je signaliziran tankom kosom. Ne biste trebali zanemariti ovaj simptom, jer protein u tijelu obavlja vitalne funkcije koje nijedan drugi element ne može preuzeti. Perut Na prvi pogled, ova bezopasna pojava zapravo može ukazivati ​​na ozbiljne bolesti kao što su ekcem i psorijaza. Izaziva ih gljiva Malassezia furfur. Negativno djeluje ne samo na vlasište, već i na druge dijelove tijela gdje se nalazi velika količina lojnih žlijezda - obrve, ispod grudi, u preponama, a ponekad i ispod ruku. Gubitak kose Ovaj problem signalizira anemiju zbog nedostatka gvožđa. Stanje pacijenta se pogoršava, ako uz to postoje problemi sa gastrointestinalnim traktom i hormonima.

Debljamo se zbog začepljene jetre

Medicina još uvijek ne procjenjuje pravilno dnevne funkcije jetre i ne obraća pažnju na njih prije pojave povišenih jetrenih enzima, pretilosti ili ciroze. Jetra nas štiti od toksina iz okoline na dva načina - neutralizacijom i zadržavanjem. Međutim, ove funkcije su narušene prehranom i načinom života. Kada žena u prosjeku navrši 38, a muškarac 48 godina, funkcija jetre počinje se pogoršavati i pojavljuju se simptomi poput debljanja i valunga. Ali s vremenom se mogu javiti i sindrom iritabilnog crijeva, nadbubrežni problemi, nadutost, zatvor, autoimune bolesti, dijabetes, ekcem, psorijaza, žučni kamenci, giht, lupanje srca, povišen krvni pritisak, povišen kolesterol, Raynaudov sindrom, sezonski. itd. U knjizi Anthonyja Williama Iscjeliteljski medij: Pomaganje jetri (Hermes Publishing) naučit ćete mnogo o tajnama i funkcijama jetre . Što je najvažnije, pronaći ćete tačno ono što mu treba da zacijeli i nastaviti obavljati svoje spasilačke funkcije. Nudimo odlomak iz knjige posvećene deb