Zamislite sočne, mirisne palačinke koje ne samo da će zadovoljiti vaše nepce već će i unaprediti vaše zdravlje. Da, to su heljda palačinke! Ovaj članak vodi vas kroz čaroliju heljde, pružajući vam ukusne recepte i otkrivajući sve zdravstvene benefite ove fantastične žitarice. Heljda - Superhrana koja Osvojava Srca Heljda nije samo žitarica; to je pravo čudo prirode kada je reč o hranljivim vrednostima. Sa visokim sadržajem proteina, vlakana i esencijalnih minerala poput magnezijuma i gvožđa, heljda je pravi izbor za one koji traže zdraviju alternativu tradicionalnim brašnima. Recepti za Jednostavne i Ukusne Heljda Palačinke Sada kada smo otkrili magiju heljde, hajde da pripremimo neodoljive heljdine palačinke. Evo recepta: Sastojci: 1 šolja heljdinog brašna 2 jaja 1 šolja mleka (može biti biljno mleko po želji) 1 kašika maslinovog ulja 1 kašičica praška za pecivo Prstohvat soli Opciono: med, voće, orašasti plodovi za posluživanje Uputstva: Priprema Smese: U velikoj činiji, sjedinite he
Jedenje samo jedne srednje velike gljive dnevno može smanjiti rizik od raka za 45 posto, rekli su američki istraživači, citirajući Daily Mail.
Stručnjaci su proučavali uglavnom 17 onkoloških analiza objavljenih u periodu 1966-2020. Preko njih su pokušali uspostaviti moguću vezu između konzumacije gljiva i opasne bolesti.
Istraživači pod vodstvom Johna Richieja iz Penn Instituta za rak zaključili su da je jedenje samo 18 grama gljiva dnevno smanjilo rizik od raka za gotovo polovinu.
Iako su sve gljive u stanju zaštititi od raka, tim je otkrio da je najefikasniji u tom pogledu ekstrakt gljive šitake.
Takođe vrlo dobro se bore sa virusima koji uzrokuju rak grlića maternice. Američki stručnjaci preporučuju dodavanje gljiva u našu prehranu kad god je to moguće. Što su veće količine, to bolje.
Primjedbe
Objavi komentar